Artikel door Henk Jan van Essen

LIFE SYSTEM

Het is inmiddels al weer een aantal maanden geleden dat ik werd gebeld door iemand die mij de vraag stelde: “Mensen om mij heen zeggen dat het tijd wordt dat ik eens naar mijn lichaam ga luisteren. Alleen, heb ik geen flauw idee hoe ik dat doe. Jij wel?”

Eenmaal opgehangen gingen er een aantal gedachten door mijn hoofd: “Een dokter luistert naar je lichaam door middel van een stethoscoop. En wij, wij geven elkaar bij vermoeidheid of andere kwalen, vaak het advies naar het lichaam te luisteren, maar kunnen we dat eigenlijk wel? Wat ‘vertelt’ ons lichaam ons dan? En, als we dan luisteren, weten we dan wel wat ons daarna te doen staat?” Allemaal vragen die werden opgeroepen door dat ene telefoontje!

Luisteren naar ons lichaam?

Luisteren naar ons lichaam is een goed advies. We spreken het vaak onbewust uit, en als je het letterlijk wilt gaan uitvoeren, is het nog maar de vraag of we dat eigenlijk wel kunnen? Zou het niet veel handiger zijn als we eens om ons heen kijken of er technieken zijn, die het mogelijk maken om naar ons lichaam te luisteren? En die technieken bestaan.

Wie op school een beetje tijdens de biologieles heeft opgelet, weet zich nog te herinneren dat ons lichaam uit cellen bestaan die stuk voor stuk in beweging zijn. Een groepje cellen, vormen samen ons hart en dat moet vooral blijven bewegen. Datzelfde geldt voor de longen, onze ogen, de hersenen en eigenlijk is het wel handig als alles in ons lichaam gewoon in beweging blijft. 

Iedere beweging hoe klein ook, is tegenwoordig te meten. En dat kan interessant zijn. Want als we er nou van uitgaan dat alle cellen in ons lichaam bewegen, dan is die beweging dus te meten. En wat blijkt? We hoeven niet langer zelf meer naar ons lichaam te luisteren, dat wordt tegenwoordig voor ons gedaan, en we kunnen ook nog lezen wat ons lichaam er mee bedoeld. Of kijken of het klopt wat jij ervaart.

Meetbaar

Wat ik nu beschrijf is het werk van vele jaren onderzoek door een team van experts op verschillende gebieden in de wereld, die op een slimme manier met elkaar zijn gecombineerd. Even voor hen die het niet weten: een ‘beweging’ wordt ook wel een frequentie genoemd. Iets beweegt zoveel keer per seconde. Dat doet geluid ook, en een radio is zo slim om ‘te luisteren’ naar die frequentie en te laten horen wat het geluid ook is. Als we beweging kunnen meten in frequentie, weten we dan ook, met welke snelheid, sorry frequentie, de cellen van ons hart bewegen? En van onze longen? En van… noem maar op.Wat blijkt? Uit onderzoek is ondertussen gedocumenteerd en wetenschappelijk vastgelegd met welke frequentie de cellen van onze organen bewegen.

Zo heb je aan de ene kant dus de mogelijkheid om frequenties te meten, en aan de andere kant een tabel waaruit blijkt met welke frequentie onze gezonde cellen behoren te bewegen.1 + 1 = 2, dacht ik zo.

Luisteren en ook begrijpen

Luisteren naar je lichaam, en begrijpen wat het tegen je zegt, dat hoeft niet meer. Dat wordt voor je gedaan. Sinds kort maken wij in de praktijk gebruik van een apparaat dat door de Duitse TÜV na een zware test is goedgekeurd en wat in staat is om de ongeveer 7.000 van de frequenties die ons lichaam kent, te meten. De software die aan deze ‘scanner’ gekoppeld is, geeft ons inzicht hoe het met jouw cellen (= jouw lichaam) is gesteld. Het voordeel is daarmee dat het direct inzichtelijk wordt.

Sceptisch als ik zelf was, heb ik eerst zelf een aantal scans ondergaan en ik was verbluft door de resultaten die ik te zien kreeg. Luisteren naar mijn lichaam wordt voortaan voor mij gedaan. Je kunt je wellicht voorstellen dat ik daarna een aantal mensen in mijn directe omgeving de kans heb gegeven om de scan te ondergaan, en ook zij waren net zo enthousiast als ik. Zij vertelden het weer tegen anderen, die ook heel benieuwd waren naar wat hun lichaam hen te vertellen had. Voordat nu mijn agenda helemaal volloopt met nieuwe relaties die allemaal een test willen ondergaan, wil ik eerst jullie de kans bieden om samen eens te zien wat jouw lichaam jou te vertellen heeft.

In een persoonlijk consult leggen de therapeuten je graag uit hoe e.e.a. in z’n werk gaat, en zoals het wel vaker is je moet het gewoon eens ervaren.

Last Updated (Monday, 10 October 2011 09:59)